Virtuaaliretket

Virtuaaliset retkikohteet voi tuoda opiskeluun kiinnostavan lisän varsinkin silloin, kun retkiä ei voi tavalliseen tapaan järjestää. Tämä lista ei ole kattava, vaan se sisältää makupaloja läheltä ja kaukaa. Googlatessa hakusanat virtual ja 360 johdattavat lisäkohteiden ääreen.

Kansainvälisen avaruusaseman ISS:n virtuaalikierros on luotu italialaisen astronautin Samantha Cristoforettin ottamista valokuvista, jotka on yhdistetty panoraamanäkymäksi. Kuvissa olevia tageja klikkaamalla saa lisätietoa avaruusaseman laitteista ja osista.  

Googlen taidesivujen kautta voi vierailla yli tuhannessa museossa ja tutustua niiden kokoelmiin. 

Olavinlinna 

Lataamalla Arilyn-mobiilisovelluksen voi astua lisätyn todellisuuden tekniikan avulla sisään Ateneumin Suomen taiteen saliin 

Tunnistatko kymmenen lintua niiden äänen perusteella? Vastaa Joni Kääriäisen tekemään kyselyyn, ja näet lopuksi oikeat vastaukset.Hae Googlesta hakusanoilla Joni Kääriäinen Tunnista lintu

Havina on Suomen Metsäyhdistyksen tuottama pelillistetty opetusmateriaali kouluille, joka kertoo ihmisten elämäntavan ja metsäsuhteen muuttumisesta.  

Muun muassa islantilaisia jäätiköitä ja merikilpikonnan pesimistä Costa Ricassa. Noin 50 luontovideota, jotka on kuvattu 360-kameralla 

Kirjasto Oodiin pääsee tutustumaan virtuaalisella kierroksella, jonka Yle on kuvannut juuri ennen avajaisia marraskuussa 2018. 

Täältä löytyvät Eduskuntatalon keskeiset tilat. Sinisten pylpyröiden takaa löytyvät suomenkieliset tietoiskut. 

Virtuaalikierros Linnanmäen Taigassa saa pään pyörälle.

 

Lontoo, Pariisi, Rooma…

Lontoossa voi käydä virtuaalisesti muun muassa Buckinhamin palatsissa, Parlamenttitalossa ja kymmenissä muissa paikoissa.

Voit valita lisää kiinnostavaa katsottavaa London Eye -maailmanpyörän näkymästä.

Pariisissa pääsee esimerkiksi Eiffel-torniin, Orsayn taidemuseoon. Lisää Pariisin kohteita.

Lue samasta aiheesta