Tästä opin
Vaikean tuntuiset taideteokset laajentavat usein ajattelua ja niistä voi oppia. Jos joku teos on ollut mielestäni huono, turha tai ärsyttävä, voinkin alkaa miettiä, mikä siinä on hankalaa.
Taide heijastelee elämää eikä aina tuo iloa tai lohtua. Teokset saattavat nostaa mieleen ikäviä asioita, joita onkin kiinnostavaa ja turvallista kohdata taiteen äärellä.
Katson paljon Yle Areenan dokumentteja laidasta laitaan. Neuvostoliiton alkuaikojen taiteesta kertova dokumentti kertoo maailmasta, josta tuon ajan taide on kummunnut.
Neuvostoliiton uusi taide. Yle Areena.
Tähän haluan tarttua
Suomessa taidegalleriat, toisin kuin museot, ovat olleet auki koko korona-ajan, vaikkei avajaisia ole ollut ja kävijämääriä on rajoitettu.
Galleriat tekevät huikeaa työtä ja ovat hyvin tärkeitä sekä taiteilijoille että yleisölle. Gallerianäyttely on usein taiteilijan suunnittelema kokonaisuus. Näyttelyssä voi käydä päivälenkillä tai viikonloppukävelyllä eikä pääsymaksua ole.
Kun on löytänyt gallerian, josta pitää, taiteesta saattaa tulla hieno lisä elämään.
Kaikki oman alueen taidegalleriat.
Tästä innostun
Kuvataideakatemian maisteriopiskelijoiden näyttelyssä on 46 uuden tekijän töitä. Minusta on aina innostavaa nähdä uusia avauksia ja uusia tuulia.
Kolmessa tilassa oleva valtava näyttely on varmasti virkistävä ja monipuolinen. Teosten joukossa on sekä perinteisiin konventioihin tukeutuvaa että taiteen rajoja tunnustelevia töitä. Vasta valmistuneilla taiteilijoilla on usein tarve kokeiluihin ja rajojen rikkomiseen.
Kuvataideakatemian maisterinäyttely Kuvan kevät Helsingissä 12.5.–6.6.2021.
exhibitionlaboratory.fi -> Kuvan kevät 2021
Vinkit antoi Taideyliopiston Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden lehtori Tanja Kiiveri Helsingistä. Häntä inspiroi taiteen rajojen laajentaminen ja taiteen ja elämän sekoittuminen.