Aikuiskoulutuskeskusten opettajien palkat nousevat vähintään 2,5 prosenttia

Ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten uuden työehtosopimuksen mukainen palkankorotus on 2,9 prosenttia.

Korotuksesta 2,5 prosenttia tulee yleiskorotuksena ja 0,4 prosenttia luottamusmiesten kanssa neuvoteltavana paikallisena eränä. Yleiskorotus maksetaan 1. syyskuuta alkaen ja paikallinen erä viimeistään marraskuussa.

Toisen ja kolmannen sopimusvuoden palkantarkistukset määräytyvät verrokkialojen eli kemian alan toimihenkilöiden sekä teknologiateollisuuden toimihenkilöiden ja työntekijöiden työehtosopimusten mukaan.

 

Sopimukseen neuvoteltiin uutena kirjauksena suositus työelämäjaksosta toisella työnantajalla. Tavoitteena on parantaa työntekijöiden osaamista ja tuoda uusia ajatuksia omalle työpaikalle.

– Työelämäjakso ei ole pakollinen tai velvoittava. Se on kuitenkin erinomainen avaus jatkuvaan oppimiseen ja oman osaamisen päivittämiseen, OAJ:n sopimusneuvottelija Minna Vakkuri kommentoi suositusta.

Sopimukseen saatiin myös oikeus tilapäiseen hoitovapaaseen samassa taloudessa asuvalle ei-biologiselle vanhemmalle ja eri taloudessa asuvalle lapsen vanhemmalle.

Lisäksi uuden sopimuksen myötä opettaja voi sopia työnantajan kanssa suoraan lomarahojen muuttamisesta vapaaksi. Aiemmin tämä kulki luottamusmiehen kautta.

OAJ:n ja Sivistan neuvottelema sopimus on voimassa 31.3.2027 saakka.