LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook. Firman oma Yammer ja kollegoiden keskinäinen Whatsapp-rinki. Stalkkausmielessä Tiktok ja Yodel.
Olennainen osa amk-open työkenttää, eikö vain? Epäilijöille tarjoan todistusaineistoksi väläyksen viestinnän amk-open somearjesta – näin se menee kanavittain tarkasteltuna.
LinkedIn on suurin ja tärkein ammatillisissa ympyröissä. Sinne pitää postata aina, kun on tehnyt jotakin, joka edes hieman poikkeaa normiarjesta. Maanantaina suunniteltiin kollegan kanssa koulutusta ja postattiin pokkana: Hei taas me koulutetaan! #Tiedesome #openarki.
Twitteristä tietää, mikä ihmisiä puhuttaa – tai siis mikä puhuttaa siinä pienessä kuplassa, jota sattuu seuraamaan. Omassa kuplassani lähinnä haukutaan perussuomalaisia. Perjantaina utelin sieltä esimerkkejä: Kerro hyvä Twitter-viestijä! #Labfinland. Yhtään vastausta en saanut, mutta yksi oli jakanut kysymykseni eteenpäin.
Instagramin suhteen olen itse jo luovuttanut, eikä se tunnu olevan kovin suosittu asiapitoisissa amk-ympyröissä muutenkaan. Joskus käyn #ihailemassa, kuinka muut sentään osaavat. Kollega löysi vastikään sieltä yhden hienon, visuaalisen psykologin #mielentyöhyvinvointi.
Facebook alkaa olla pahasti keski-ikäinen.
Facebook alkaa olla pahasti keski-ikäinen – vähän niin kuin minä. Se on tarkoitettu toimimaan keski-ikäisten kavereiden kesken. Tänä vuonna olin ajoissa ja käynnistin siellä äänestyksen laskiaispullista jo helmikuun alussa.
Firman Yammer on somekanavaksi aika yksisuuntainen ja toimii tiedotusmielessä. Kollegoiden keskinäisen Whatsapp-ryhmän logiikka – jos sitä onkaan – on taas päinvastainen; ainakin vuorovaikutteisuutta löytyy!
Ps. Ai niin, Tiktok? Youtube? Yodel? Ei vaineskaan – olkaa ihan rauhassa.
Heli Kamaja
Kirjoittaja perehtyy someviestintään töissään Lab-ammattikorkeakoulun viestinnän opena.